Slider

Samenwerking met
Nacra Sailing

Een catamaran kopen doe je niet zomaar. En als je een type hebt uitgezocht, hoe weet je dan dat dit voor jou de juiste boot is? Nacra speelt in op die onzekerheid en biedt potentiële kopers de mogelijkheid om hun favoriete Nacra uit te proberen! De Eilander is al tientallen jaren het officiële Nacra Testcenter van Europa! Wij hebben verschillende types van Nacra die je kunt huren en uitproberen. Koop je vervolgens je cat bij Nacra Sailing, dan ontvang je de kosten van de huur of zeilinstructie terug!

TIP: Met de Cat Selector van Nacra Sailing kun je alvast ontdekken welke boot het best bij jouw wensen past.

Hoe kun jij je favoriete Nacra uittesten?

Onze Nacra’s

Zeilschool De Eilander heeft een aantal verschillende boten in de vloot. Wij varen alleen met catamarans van het merk Nacra. Dat is al ruim 20 jaar een bewuste keuze. De boten zijn snel en sportief, reageren direct, zijn betrouwbaar, hebben voldoende ruimte aan boord en hebben niet teveel toeters en bellen. Daardoor zijn ze ook prima inzetbaar als lesboot.

Zeilcursussen

Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor een korte of langere cursus. We leren je zeilen of scherpen je techniek aan.

Catamaran huren

Ben jij een ervaren zeiler en wil je een catamaran huren op Texel? Zeilschool De Eilander heeft meerdere Nacra’s in de verhuur.

Nacra 500

Voor de kenners: de Nacra 500 is de grotere broer van de Nacra 460. Een boot die geschikt is voor twee zeilers, maar waarop je ook solo goed uit de voeten kunt. Perfect voor lokale clubraces of gewoon om lekker mee te zeilen met familie en vrienden. De Nacra 500 heeft strakke romplijnen en verzonken balken in de rompen die de boot stijver maken. Het drijfvermogen zorgt ervoor dat je op het water blijft. De trampoline is gemaakt van mesh polypropyleen, waardoor het water snel wegloopt en je niet te nat wordt. Zoals bij alle Nacra’s zijn ook het grootzeil en de fok vervaardigd van hoogwaardige materialen.

Image

Nacra 570

De Nacra 570 is bijna de grootste catamaran in de Nacra-familie. Hoewel hij groot is, kun je hem eenvoudig oprichten. Het is een simpele maar spannende catamaran. Het polyester sandwichschuim maakt de rompen sterk en stijf en geeft echt volume aan de voorkant van de balken om neusduiken te voorkomen. Op de 570 kun je met twee en zelfs drie mensen varen.

N15

De Nacra 15 is helemaal opnieuw ontworpen, voornamelijk volgens de World Sailing-criteria om de beste catamaran voor jongeren te worden en ervaren zeilers die graag competitief en snel waren. De boot haalt snelheden van 20 knopen en meer.

De Nacra 15 Klasse met C-foil (gebogen zwaard) is een snelgroeiende klasse op het wereldkampioenschap en de Olympische Jeugdspelen. De Nacra 15 is een kleinere versie van de originele Olympic Nacra 17 Mixed Multihull.

Image

Wil je een les boeken of meer informatie?

Leuk! We helpen je graag verder. Je kunt ons het best een mail sturen. Ben je al op Texel? Kom dan gezellig langs op het strand om persoonlijk kennis te maken! Van 1 mei tot eind september is de zeilschool in principe dagelijks geopend vanaf 9.45 uur.

Image
Image
Jeroen en Jessica Staamer
De Volharding 6
1795 LH De Cocksdorp – Texel
Copyright Zeilschool de Eilander

Website door WEBJONGENS | Teksten door Tekstbureau Texel