Slider

Catamaranzeilen, spectaculair en uitdagend

Kick jij op snelheid? Dan is catamaranzeilen zeker wat voor jou. Hangend in de trapeze raas je bij windkracht 5 met een snelheid van wel 40 kilometer per uur over het water. Je snijdt door de golven en voelt de wind door de haren. Een fantastische ervaring!

Doe je het liever wat rustiger aan? Ook dat kan natuurlijk. Catamaranzeilen bij De Eilander is voor iedereen. Jong en oud, atletisch en wat minder sportief. Wij hebben een passende Zeilexperience voor iedereen. Onze doelgroep is dan ook breed: iedereen die van het buitenleven, water en strand houdt. Doordat een catamaran twee rompen heeft, is de boot stabieler en heeft hij een lage weerstand. Daardoor kun je een grotere snelheid ontwikkelen, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

Wat kun je doen bij De Eilander

Meezeilen

Wil jij liever gewoon meezeilen, zonder zelf veel te doen? Dat kan ook! Kies voor onze ultieme Zeilexperience en stap aan boord.

Zeilcursussen

Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor een korte of langere cursus. We leren je zeilen of scherpen je techniek aan.

Catamaran huren

Ben jij een ervaren zeiler en wil je een catamaran huren op Texel? Zeilschool De Eilander heeft meerdere Nacra’s in de verhuur.

Zeilen op de Waddenzee

Het water op de Waddenzee is meestal een stuk rustiger dan de Noordzee. De Eilander vind je op het strand van Paal 33, in de Noordpunt van Texel. Dit is een ideale locatie voor catamaranzeilen. Rustig water en geen branding! Daardoor kan er bij ons al snel worden gezeild en heb je geen zeilervaring nodig. Ervaren zeilers die meer uitdaging willen, nemen we mee naar de Noordzee. Die ligt om de hoek. Daar zijn de golven hoger en krachtiger.
Image

Efficiënte lesmethode

Wij geven les aan maximaal twee cursisten per boot. Dat betekent dat er veel persoonlijke aandacht is voor elke deelnemer. Tijdens onze lessen is de instructeur aan boord. Daardoor ziet die snel wat er niet goed gaat of beter kan. De les wordt hierdoor heel efficiënt. En natuurlijk voelt het ook heerlijk veilig met een instructeur aan boord!

Meezeilen

Wil jij weten of catamaranzeilen iets voor jou is? Of wil je gewoon lekker genieten op het water? Stap dan aan boord voor onze Zeilexperience. Een van onze instructeurs neemt je mee voor een meezeiluur. Eventueel samen met een partner, gezinslid, vriend of collega ga je het water op en geniet je van een prachtige tocht over het wad. De instructeur bedient de boot, maar als je wilt meehelpen, kan dat natuurlijk! Dagelijks kun je bij De Eilander opstappen voor een Zeilexperience.
Image
Image

Zelf varen

Ben jij een ervaren catamaranzeiler? Dan kun je bij De Eilander ook een catamaran huren. We hebben verschillende Nacra-modellen beschikbaar. Afhankelijk van je wensen en ervaring krijg je de boot mee die het best past.

Waarom kies je voor Zeilschool De Eilander

Image

Maatwerk lessen afgestemd op jouw wensen en niveau

Image

Je hebt geen zeilervaring nodig

Image

Wij werken uitsluitend met ervaren instructeurs

Image

Urengarantie: niet-gezeilde uren mogen later worden ingehaald

Image

Onze lesmethode is uniek en efficiënt

Image

Veiligheid voor alles: er is altijd toezicht

Wil je een les boeken of meer informatie?

Leuk! We helpen je graag verder. Je kunt ons het best een mail sturen. Ben je al op Texel? Kom dan gezellig langs op het strand om persoonlijk kennis te maken! Van 1 mei tot eind september is de zeilschool in principe dagelijks geopend vanaf 9.45 uur.

Image
Image
Jeroen en Jessica Staamer
De Volharding 6
1795 LH De Cocksdorp – Texel
Copyright Zeilschool de Eilander

Website door WEBJONGENS | Teksten door Tekstbureau Texel